(uit Vessems toneel)
Spooktrein610008aDaar het stuk zich afspeelde op een stationnetje moest ook de aankomst en het vertrek van de trein in beeld worden gebracht. Daarvoor werd een strook papier gebruikt waar ruitjes (raampjes) waren uitgesneden en deze strook werd door een ouderwetse toverlantaarn getrokken. Voor het geluid van de trein werd een maaimachine door de gang van de school geduwd en George nam alles op band op. 
Ook het vogelgeluid moest worden opgenomen. Hiervoor gingen we het bos in op de hoek Mr. de La Courtstraat/Jan Smuldersstraat. George had de eerste vogelgeluiden tot opeens de hond van Jan Joosten Sr.  begon te blaffen. We konden opnieuw beginnen.
Het geluid en licht werd verzorgd door George Peeters. Voor de grime had Piet Bierens zich beschikbaar gesteld. Hij woonde in Vessem, was onderwijzer in Wintelre en was daar ook regisseur van de toneelvereniging. (Uit 'Vessem Toneel' van Sjef Smetsers)
 

Huizen Primulastraat onbewoonbaar verklaard

Klivia BB MomentWeb"De laatste weken zijn er verschillende explosies waargenomen in de omgeving van de Primulastraat. Verontruste buurtbewoners en voorbijgangers hebben daar melding van gemaakt bij de politie. Toen de politie ter plaatse kwam om onderzoek te doen, bleken enkele woningen dusdanig beschadigd dat zij moeten worden afgebroken. De politie gaat uit van een uit de hand gelopen burenruzie.

Omstanders meldden aan de politie dat het eigenlijk altijd een dolle boel was in Rusthuis Klivia. Er was wel eens wat herrie, maar de bewoners konden het goed met elkaar vinden. En in de buurt kon men genieten van de gezellige muziek; er werd volop meegezongen en gedanst op het plein voor de deur van het Rusthuis. “Het waren aardige mensen en er viel altijd iets te beleven”, aldus een buurtbewoner. “Alleen die rotzak met die knallen”, zorgde voor wat schrik en onrust."

Tot zover het stukje uit de Vaesheimerbode van april dit jaar. Hiermee is het doek gevallen. Heel veel mensen hebben genoten van die prachtige musical  "Ja zuster nee zuster". Vijf volle zalen zeggen meer dan duizend woorden. Mensen die een kaartje hebben kunnen bemachtigen waren laaiend enthousiast. Over spelers, zangers, het decor, het geluid hoorden we niets dan lof. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, heel erg veel dank. Hopelijk gaan we dit in de toekomst nog eens dunnetjes overdoen

 

Binnenkort In dit theater

eerder op deze pagina

Klivia en BB Boordevol

In Memoriam

JanMemoriam02.jpg