Mexico

{div width:400|height:300|float:right|class:ajax}{/div} Sjef Smetsers, een van de oprichters van de Toneelgroep, heeft de geschiedenis van de toneelgroep uitgebreid beschreven in zijn boek 'Vessems Toneel' (zie vroeger). Hij onderscheidt 3 periodes: In de periode van de oprichting tot 1968 werden stukken gespeeld  als 'de spooktrein', 'nacht zonder dageraad' en 'het zout der aarde' onder leiding van Frans Zigenhorn. Bij gebrek aan een podium is de Toneelgroep 'slapende' is geweest tot 1984. Een aantal stukken zijn in de open lucht gespeeld, meestal ter gelegenheid van het een of ander. Na 1984 kwam er in de Gouden Leeuw weer een podium beschikbaar. Vanaf dan wordt jaarlijks een binnenstuk gespeeld. De voorstelling "De terugkeer van Hertog Jan"  was weer in de open lucht in Vessem achter de kerk . Ook uniek vanwege de samenwerking met de andere (toneel)verenigingen uit de gemeente, toen nog, Vessem.

 

mexico024IJacobkrentn 2001 vierde de toneelgroep het 40 jarig jubileum. Voor het eerst waagde de Toneelgroep Vessem zich aan een musical ('Mexico,oh Mexico').

Om dat 10 jaar later (2011) nog eens dunnetjes over te doen met de kerstmusical "Jacobus Krent".

Huizen Primulastraat onbewoonbaar verklaard

Klivia BB MomentWeb"De laatste weken zijn er verschillende explosies waargenomen in de omgeving van de Primulastraat. Verontruste buurtbewoners en voorbijgangers hebben daar melding van gemaakt bij de politie. Toen de politie ter plaatse kwam om onderzoek te doen, bleken enkele woningen dusdanig beschadigd dat zij moeten worden afgebroken. De politie gaat uit van een uit de hand gelopen burenruzie.

Omstanders meldden aan de politie dat het eigenlijk altijd een dolle boel was in Rusthuis Klivia. Er was wel eens wat herrie, maar de bewoners konden het goed met elkaar vinden. En in de buurt kon men genieten van de gezellige muziek; er werd volop meegezongen en gedanst op het plein voor de deur van het Rusthuis. “Het waren aardige mensen en er viel altijd iets te beleven”, aldus een buurtbewoner. “Alleen die rotzak met die knallen”, zorgde voor wat schrik en onrust."

Tot zover het stukje uit de Vaesheimerbode van april dit jaar. Hiermee is het doek gevallen. Heel veel mensen hebben genoten van die prachtige musical  "Ja zuster nee zuster". Vijf volle zalen zeggen meer dan duizend woorden. Mensen die een kaartje hebben kunnen bemachtigen waren laaiend enthousiast. Over spelers, zangers, het decor, het geluid hoorden we niets dan lof. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, heel erg veel dank. Hopelijk gaan we dit in de toekomst nog eens dunnetjes overdoen

 

Binnenkort In dit theater

eerder op deze pagina

Klivia en BB Boordevol

In Memoriam

JanMemoriam02.jpg