Niet wetend wat ons op deze avond precies voorgeschoteld zou worden, maar nieuwsgierig, met onze geweldige musical ervaring van vorig jaar, hebben we op tijd kaarten geregeld voor de Première voorstelling van Fear Academy. We zijn de geesten en grafdelvers van wijlen Jacobus Krent.

Ruim voor aanvang van de voorstelling waren we aanwezig en wij waren warempel niet de enige. Ik weet geen exacte aantallen van de bezoekers, maar de opkomst was opmerkelijk. Dit resulteerde uiteindelijk voor ons op een plaatsje in de laatste rij. Geen bezwaar overigens want het zicht op het podium was uitstekend. Een podium wat overigens niet uitblonk in fijn besneden en van prachtig schilderwerk voorziene pandjes. Nee het podium bestond uit , naar later bleek, uiterst functioneel en praktisch steigermateriaal. Toch de eerste blik naar voren had wel iets van Ja Ja. Het open karakter van het podium gaf echter verder in het spel een hele mooie en ook hilarische kijk, op wat er zich zoal voor verdachte werkzaamheden binnen de muren van de academie afspeelden.

Want gespeeld dat werd er en goed ook. Het waren deze keer vooral de jongere leden van de toneelgroep die rollen speelde waar een stuk groot van wordt. En dat deden ze met verve. De rollen die werden neergezet waren allemaal erg sterk, ook van de”oudere” spelers. Maar wat vooral opviel bij de jeugd was hun rolvastheid. De onzekere bleef onzeker en de vinnige bleef een kat. De rolverdeling was ook erg typerend de blonde meid met de eeuwige lippenstift en het kleine spiegeltje en de huppelende griet die alles leuk en geweldig vond en dan het kleine meisje dat denkt dat ze niet wordt gezien, en dat alle ruzies haar schuld zijn. Knap werk van de regisseur en consorten, ik weet niet wie daarvoor verantwoordelijk zijn. Bij dit alles en laten we dat niet vergeten werd er nog erg goed gezongen. Het is geen Idols of X factor, maar het waren vrolijke liedjes die goed passen in het verhaal. En dan is het knap als je als strenge verpleegster, spelend met een streng gezicht en op een gebiedende toon, toch een leuk liedje staat te zingen. En dat geldt voor alle acteurs. ( Bert goei werk). De jeugd bij het Vessemse toneel heeft zeker toekomst. Maar ook de meer ervaren acteurs waren goed op dreef. Er werd kostelijk gelachen om de stuntelige acties en interacties van Roel en Patrick.

Loading script and Flickr imagesNa het slotlied waren wij het er allemaal roerend over eens , het was een geweldige voorstelling, maar jammer dat er maar twee voorstellingen zijn. Veel mensen uit Vessem die vorig jaar zo genoten hebben van de jubileumuitvoering, die hebben dit jaar niet kunnen genieten van dit zang en acteer talent. En echt, als je er niet bij bent geweest heb je echt wat gemist. Toneelgroep Vessem, jullie hebben ons een geweldig leuke en amusante avond geleverd. De complimenten aan de acteurs ,regisseur en alle medewerkers achter en langs de schermen.
Geesten en Grafdelvers van wijlen Jacobus Krent.
Gezien in Vessem, zaterdag 17 november gemeenschapshuis Den Boogerd in de Rabobank zaal.