Ja Zuster, Nee Zuster

Loading script and Flickr images

Toneelgroep Vessem

Musical-weetjes

Reserveren?
Bij voorkeur bestelt u via deze site
Telefonisch bestellen kan ook via
0497 591 713
De Kaartjes kosten:
Volwassenen 10 euro
Kinderen tot 12 jaar 5 euro

Annie M.G. Schmidt
Annie M.G. Schmidt tekende destijds voor de teksten voor de televisieserie ‘Ja Zuster, Nee Zuster’. De oorspronkelijke muziek is van Harry Bannink. Deze komische tv-serie werd door de VARA uitgezonden tussen 1966 en 1968 en omvatte 20 afleveringen.
In 1999 kwam het gelijknamige toneelstuk op de planken en in 2002 werd een film uitgebracht, gevolgd door een musical in 2009. De verhaallijnen zijn gebaseerd op de anekdotes uit de tv-serie en met een groot aantal van de oorspronkelijke liedjes.

Musical
De repetities voor deze musical zijn al in volle gang. Het is een co-productie van Zanggroep Con Brio en Toneelgroep Vessem en wordt uitgevoerd in gemeenschapshuis D’n Boogerd. De uitvoeringen vinden plaats op 6, 7, 8, 13 en 14 april 2018 aanvang 20.00 uur (behalve zondagmiddag)
De kaartverkoop start 1 maart. meer informatie vindt u tzt via de websites van Con Brio en Toneelgroep Vessem.

Een decor in elkaar zetten gaat nog niet zo makkelijk als het lijkt. Ondanks het feit dat de circa tien mannen van de decorploeg van Toneelgroep Vessem aardig op elkaar ingespeeld zijn. Een gesprek met enkele van hen, over hoe zij daarin te werk gaan, ontaardt al gauw in een werkoverleg en afspraken maken voor de komende vrije zaterdagmiddag. En terwijl ze allemaal vooral achter de schermen bezig zijn, zouden ze het samen niet slecht doen in een humoristische sketch op de bühne. Jan Roefs is een van de nestors van het gezelschap. Al meer dan dertig jaar maakt hij onderdeel uit van het groepje technische mannen van Toneelgroep Vessem. Jan heeft al veel decorplannen voorbij zien komen. Vanavond bespreekt hij samen met Toon Verbaant en Theo Janssen de uitdagingen, die ze voor het decor van Ja Zuster, Nee Zuster het hoofd moeten bieden.
Na de zoveelste maquette is inmiddels bekend hoe het definitieve decor er uit gaat zien. Maar de decormannen weten maar al te goed: definitief is het pas, als het staat als een (rust)huis. decorBij deze voorstelling zijn er wat extra moeilijkheden in het spel.Op sommige momenten moeten zo’n veertig mannen / vrouwen ergens vandaan opkomen of weer verdwijnen. Daarnaast zijn er huiskamer- en straatscenes, waarvoor er meerdere lagen in het decor moeten komen. De komende weken zal duidelijk worden of de gemaakte plannen ook werkbaar zijn. Maar dat is al jaren goed gegaan, dus komt dat helemaal goed. Vanaf 1 maart start de kaartverkoop.

Ja Zuster, Nee Zuster- de musical

webfoto02Zuster Klivia probeert de orde te handhaven in het Rusthuis aan de Primulastraat. Dat valt niet altijd mee met de bonte verzameling huurders. In plaats van rustige oude dames, zoals Buurman Boordevol had verwacht, wonen er de briljante, maar niet begrepen Ingenieur, dromerige Jet en de jongelui Bertus en Bobby. Als inbreker Gerrit op een dag liefdevol wordt opgenomen in het Rusthuis rijgen de problemen zich aaneen.
Zuster Klivia is als altijd de positivo zelve: “Doorgaans is het een vrolijke boel hier in huis. Er lopen wat zonderlinge figuren rond, maar er is altijd plaats voor nieuwe huurders. Dan maken we gewoon een extra bed op. Waar ik wel wat problemen mee heb is Buurman Boordevol. De Buurman klaagt altijd dat het hier zo’n herrie is. Daar heeft hij natuurlijk wel een beetje gelijk in. Maar hij hoeft toch niet iedere keer te dreigen dat hij ons op straat zal zetten.”