Allerlei mensen van verschillend pluimage hebben zich opgegeven voor een yoga-cursus. Op een afgelegen plaats ergens op het platteland heeft Geert zijn boerderij tot yoga-studio omgebouwd. In één weekend brengt hij zijn cursisten de eerste beginselen van yoga bij. Een cursus die eigenlijk, gelukkig voor ons als publiek, nooit goed van de grond komt. Dit tot ergernis van een van de cursisten. ,Meestal gaat dit goed ’ vertelt de cursusleider, maar met deze cursisten is het wel een zooitje. Maar goed, ze hebben vooruit betaald, dus…’.

Loading script and Flickr images


Hij had het kunnen weten. Zet twee Amsterdamse meiden van de straat, een boerendochter uit Lage Mierde, een Dolle Mina en een man van onbestemde aard bij elkaar in één ruimte en dan weet je wat je krijgt; een moordweekend.

Amsterdamse Ria heeft het weekend van haar man gekregen  en wil eigenlijk maar een ding; zoveel mogelijk plezier maken met haar vriendin Corrie. Dit tot grote ergernis  van Margot, die echt gekomen was om de beginselen van yoga te leren.
Beginselen die Henk al lang onder de knie heeft, maar die is wat doorgeschoten. Hij lijkt een klap van een buitenaardse molen gehad te hebben. Johanna doet de cursus op aanraden van de huisarts en is eigenlijk maar een ‘dutselke’. Genoeg ingrediënten dus om er een heerlijke soep van te koken, vegetarisch wel te verstaan. De klucht 'moordweekend' van Carl Slotboom slaat dan ook niet op de een of andere moord. Het is en blijft natuurlijk een blijspel, dus wordt er wat afgelachen in dat weekend.

Wist je dat ....
'Een moordweekend' tijdens  het doorlezen thuis door het merendeel van de spelers niet erg positief werd beoordeeld. Dat veranderde snel toen we dit samen gingen doen tijdens de repetities. Die leesrepetities werden met de minuut gezelliger!

Meer Moordweekend