Toneelgroep Vessem

Jan van Hoof

JanVHoof01

Tijdens de zoektocht naar een nieuw stuk voor 2015 kwam Jan van Hoof met het voorstel 'dwazen' te gaan spelen. Hij was enthousiast over dit stuk (hij had het zelf ook ooit gespeeld) en wij waren dat al snel ook. Vol energie heeft Jan de regie opgepakt, liedjes gekozen en ideeën voor het decor en dergelijke uitgewerkt. Helaas heeft hij het niet af kunnen maken. Op 13 oktober 2015 is Jan overleden. Maar de basis die hij heeft gelegd hebben we meegenomen in het stuk zoals het in 2016 gespeeld is. In gedachten was Jan er tijdens de voorstellingen gewoon bij.

  Het blijspel 'In de war' speelde zich af in de woning van Arie en Sita Feenstra, boven de boekwinkel. Arie is bezig met de voorbereidingen voor de kerst: prijzen, catalogiseren en kaarten versturen, tenminste dat probeert hij zijn vrouw Sita wijs te maken. Die laatste gaat eindelijk in haar eentje naar Londen. Arie hoopt stiekem weg te kunnen voor een lang weekend met Liz, zijn medewerkster en geheime minnares. Maar het loopt uiteraard allemaal net iets anders…Het wordt namelijk een drukte van jewelste op de bovenverdieping. De hele familie (de dochters Frederique en Madelon en oma Machteld) komt langs, tot wanhoop van Liz . En als Arie dan eindelijk denkt dat hij het voor elkaar heeft, krijgt het muisje een verrassend staartje.

Loading script and Flickr images


Het zit er weer op dit toneeljaar. We hebben er weer vier mooie voorstellingen van gemaakt. Het decor was absoluut af mede door een prachtig vergezicht van Toon en Jos. Maar ook de vele spullen van Frans Cox (Maatwerk en antieke meubelen) maakten er een mooi geheel van. Alle toneelmensen achter de schermen hebben er, zoals gewoonlijk, zichtbaar veel tijd ingestoken.
Regisseur Jan van Hoof
heeft een prachtig staaltje werk afgeleverd, zeker in die (ver-) korte tijd. Er zijn duidelijk een heleboel toneeltechnieken de revue gepasseerd dit jaar. Dat de toneelclub weer wat groeibriljantjes in de gelederen heeft, hebben ze óók aan hem te danken. 
Kortom, er is zeker toekomst voor toneelminnend Vessem en we zien nu al uit naar volgend jaar...