Toneelgroep Vessem

Loading script and Flickr images

Niets is wat het lijkt smallToneelgroep Vessem ging met negen debutanten aan de slag en met het publiek aan de wandel. Dat samen werkte erg verfrissend. Tot en met de erg gezellige after-party drukte de nieuwe lichting hun stempel op het geheel.  En die frisse wind was precies wat de toneelgroep nodig had.
Rianne Michielse en Pieter Huijbers zijn twee debutanten die já zeiden tegen het locatie-toneel. Ze hebben er geen moment spijt van gehad. ‘Ik heb me erg vermaakt tijdens de repetities en vooral ook tijdens en na de uitvoeringen’, zegt Pieter. Rianne heeft hetzelfde gevoel: ‘Met zoveel debutanten tegelijk meedoen had wel iets. En de nieuwe opzet van dit toneelstuk was ook iets wat me erg aansprak.’ Carien van Son had vooral genoten en Kees Henst vond het allemaal geweldig.
Ook het publiek was zeer te spreken over het concept en het geleverde toneelspel. Het onvoorspelbare weer kon daarin geen spelbreker zijn. Op locatie spelen heeft wel iets ‘intiems’. Je zit er immers bovenop. Dat kan ook gezegd worden van het theaterke in d’n Boogerd. De tribune stond bijna tegen het podium gebouwd. Daardoor konden er minder mensen binnen dan gepland, maar was het wel ongehinderd genieten van prachtig toneelspel.
En gespeeld werd er! De ervaren rotten namen de nieuwelingen op sleeptouw waar het ging over toneelspelen.  Het enthousiasme van de debutanten werkte aanstekelijk voor de leden van de toneelgroep. Die combinatie stond dan ook als een huis. In het toneelgeweld van klasbakken als Patrick Neutkens en Nienke Johnson bleven alle negen nieuwe spelers fier overeind. En dat mag een prestatie van formaat heten.
Datzelfde geldt voor de regie van Karin Liebregts. Zij heeft met dit zeer gemêleerde gezelschap een huzarenstukje geleverd. Ga d’r maar aan staan: de helft had nog nooit in een toneelstuk gespeeld. Ze deden het stuk voor stuk boven verwachting. We kunnen het er nog lang over hebben, maar als de oogjes van de 83-jarige debutant Kees Liebregts na de voorstelling glinsteren van de pret, zegt dat meer dan duizend woorden.

Pudding T

De jeugdcommissie heeft met Pudding Tarzan een heel mooi stuk gevonden. De voorstellingen zijn gepland op 8 en 9 april. Zeker de moeite waard om onze jeugd weer eens op de planken te zien. Bijzonder is ook de inbreng van een aantal 'fear academy' dames. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan

Ook voor de de rest van de toneelgroep staan de datums vast:12,13,14,19 en 20 mei 2017.
We gaan op locatie spelen en het publiek wandelt daar naar toe. Zo wordt er gespeeld in de Jacobushoeve, de Guld en de Gouden Leeuw (foto vbnb). Na de pauze in d'n Boogerd volgt daar het slotstuk.

Voor de echte wandelaars organiseert de VVV op (waarschijnlijk) zaterdagen een wandeling in en om Vessem onder leiding van een gids. De 'bourgondische' toneelkijker kan voor de voorstellingen ook genieten van een aangepast driegangendiner in de Gouden Leeuw. Omdat we daar toch spelen kunnen ze naadloos aansluiten. En voor wie er niet genoeg van kan krijgen: Je kunt ook voor alle activiteiten reserveren.

Dit jaar zijn de repetitieavonden voor jeugd en volwassenen op dinsdag (gewoon in d'n Boogerd).
Nieuwsgierig naar de gang van zaken? Loop eens binnen!

Meer 'Niets is wat het lijkt'

Niets is wat het lijkt   mei 2017  'wandel'-toneel

Voor het eerst in onze lange geschiedenis gaan we het publiek vragen om van locatie naar locatie te wandelen. Op drie plaatsen gaan ze eens stukje familie geschiedenis beleven.  De broers en zus de Waal laten zich van hun 'beste' kant zien. De titel 'Niets is wat het lijkt' dekt de lading. Het omhooggevallen drietal lijkt nogal wat, maar bij nader beschouwing toch niet al te veel. Na de pauze in d'n Boogerd gaan we in de zaal verder met deel vier. Hoe gaat het aflopen met ons illustere trio?? Tja, dat zul je toch zelf moeten komen bekijken op 12,13,14,19 of 20 mei.
Door omstandigheden zijn we van locatie moeten wisselen. Gelukkig hebben we voor de voorstellingen onderdak gekregen bij café van de Ven, u-weet-wel!!