uitvoering 14 dec 80 kleinMet 4 nagenoeg uitverkochte voorstellingen is 'veertien in de oorlog' goed ontvangen in Vessem. Het publiek was enthousiast over onze talentvolle jeugd.De hoofdrollen had regisseur Lisa van de Ven toebedeeld aan Floor Verkooyen en Daan van Riet.Zonder de anderen tekort te doen, bleek dat een goede keuze de afgelopen weken. De twee slaagden voor de grote test.Maar ook de andere jeugdspelers waren uitstekend op dreef. Op de foto zien we Cato (Merle Corstens) en Erika (Lynn Neutkens ruzieën over eenDuitse soldaat. Dirkje (Lotte Sterken) helpt haar vader pakken,want de Engelsen komen. Buiten beeld doet haar broer Anton (Job Jansen) hetzelfde. Ook Loes (Isa Jansen) en Saar (Sabine van de Linden) speelden hun rol met verve.

JeugdfotoBew2Onze jeugd heeft van de voorstelling Pudding Tarzan een mooi spektakelstuk gemaakt. Voor hen die er eerst nog een zwaar hoofd in hadden, wachtte een aangename verrassing. De voorstelling liep als een trein. De jonge jeugd begon de weken voor de premiere  steeds beter te spelen. Zelfs de verlegen Tarzan liet duidelijk van zich horen. Onze oudere jeugd was weer ouderwets op dreef. Mooi dat toneelgroep Vessem toch weer nieuwe talenten uit de vijver heeft weten vissen.
Maar alle voorgaande op een hoop; het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft gehad bij de repetities en uitvoeringen. En dat hebben ze en zeker niet in de laatste plaats door ons productie-drietal Nienke, Lisa en Marian. We zien ze snel terug op de Vessemse planken, want de plannen zijn alweer gemaakt.

 

MVG 7400 Small MobileDe jeugdgroep begon in maart (2012) aan de musical 'fear academy'. In een prachtige samenwerking met een aantal ervaren volwassenen moesten zes jeugdleden vol aan de bak. Dat de jeugd het er zó goed vanaf ging brengen, was toen een vraag en sinds 16 en 17 november een weet.  Na afloop was het merendeel van het publiek vol lof over de voorstelling, het spel en de zang.
Maar ook het licht en geluid was on-Vessems goed, hoewel de hinderlijke brom blijkbaar vastgeroest zit in de apparatuur van d'n Boogerd en er moeilijk uit te krijgen is. Toch presteerde Gerhard optimaal met de beschikbare middelen en leverde Jeroen met zijn licht'show' een prachtige bijdrage aan het geheel. Het decor was weer als vanouds, niets op aan te merken.

ddd jeugdgroepSinds 2007 is de ToneelGroep Vessem een jeugdgroep rijker. Net als de volwassenen probeert de jeugd één voorstelling per jaar te spelen.De jeugdgroep liet in 2008 voor het eerst van zich horen toen ze in het 'voorprogramma' van het volwassenen toneel stonden. Iedereen, zowel de spelers als het publiek, was enthousiast, dus moest er een vervolg komen. En dat kwam er in de vorm van een echte musical;'donker, duiven, disco'. In 2011 zagen we onze jeugdige talenten in de kerstmusical Jacobus Krent. De jongste parel werd in 2012 uitgevoerd; Fear Academy.