In 2000 bestond de toneelgroep Vessem 40 jaar. Voor het eerst in de geschiedenis werd een musical op de planken gebracht. Ruim een jaar waren spelers, decorbouwers, dansers en zangers onder leiding van Anita Jansen bezig om er een swingend geheel van te maken. Deze voorstellingen werden een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de toneelgroep.

Loading script and Flickr images

Mexico is een zeemans'avontuur', waarin een kapitein bijna het slachtoffer wordt van de dadendrang zijn bemanning.Het schip “de Oranje” meert aan in een Mexicaans havenstadje. In de cantina van Pepe en Theresia, waar de zeelui hun enorme dorst komen lessen, is het alle hens aan dek.
Dochter Maria heeft zo haar eigen redenen om blij te zijn met de aankomst van “de Oranje”. Ze is verliefd op de kapitein en kreeg in de afgelopen twee jaar regelmatig brieven van hem.Tenminste …. dat denkt ze!
Als “de Rooie” en Sjuul het zout uit de kelen komen spoelen, is het spel op de wagen. Om hun baantje te redden, moeten ze de kapitein aan Maria koppelen. Dat lijkt te lukken, er bloeit zelfs iets moois op tussen die twee. Iedereen tevreden…
Tot Annet , ex-verloofde van de kapitein en dochter van de reder, op bezoek komt. Dan liggen de zaken toch net even anders.

 

Meer Mexico

 

La troupe de Mexico, o Mexico

Zo noemt Sjef Smetsers in 'VessemToneel' alle medewerkers van Mexico, de jubileum-musical van de Toneelgroep.Door ze allemaal te noemen loopt Sjef natuurlijk het risico, dat hij mensen gaat vergeten. Als je de lijst ziet van allen die aan dit spektakel hebben meegeholpen, lijkt me dat wel sterk. Na de laatste voorstelling werden al die mensen op het toneel gevraagd voor een welverdiend en daverend applaus. Met het laatste woord van regisseur Anita Jansen  was de laatste jubileumuitvoering een feit. Maar niet de after-party! In de loods van Piet den Brouwer werd nog tot in de kleine uurtjes genoten van drank, buffet, zang en dans. Alle liedjes van de musical passeerden de revue, al moet gezegd dat het toen niet meer zo zuiver klonk als enkele uren daarvoor. Bij het sluiten van de loods kwamen de eerste tekenen van een naderende kater. Niet alleen van de drank, maar ook van het gevoel dat er definitief een eind kwam aan een vreselijke leuke tijd.